free portfolio website templatesProfessor in geofictie


Mobirise

Atlassen en kaarten vormen een grote interesse in mijn leven. Vooral om ze te verzamelen. Maar echter ook ze zelf te maken. Als kind al tekende ik mijn eigen fantasiekaarten. Pas veel later kwam ik er achter dat er een naam voor deze hobby is: geofictie.

Tijdens mijn studie sociale geografie aan de Universiteit Utrecht werd ik daarom ook lid van het Genootschap voor Geofictie, een hobbyvereniging van mensen die hun eigen landen bedenken en ontwerpen. Sinds tien jaar ben ik ook bestuurslid van deze vereniging en de laatste jaren de voorzitter.

Toen enkele scholen het genootschap benaderden met de aanvraag voor een gastles ben ik me gaan verdiepen in de educatieve waarde van geofictie. Je zou kunnen stellen dat het sindsdien mijn missie is geworden de educatieve waarde van geofictie bekender te maken. Ik bedacht hiervoor zelf de naam Edufictie. Sindsdien geeft ik regelmatig gastlessen op scholen. Ik doe dit in verschillende rollen: als president van mijn eigen land Montenera en bovenal: als geofictieprofessor van de Montenera School of Edufiction.


Edufictie is educatie. Om die reden leek het mij verstandig om zelf een lerarenopleiding te gaan volgen om zodoende dezelfde taal als docenten te kunnen spreken. Weten wat er in het onderwijs speelt is van groot belang, wil je scholen en andere organisaties van goed advies kunnen voorzien. Door mijn didactische achtergrond heb ik deze mogelijkheid.

In augustus 2015 rondde ik dan ook bij de Universiteit Utrecht de masteropleiding Leraar Voorbereidend en Hoger Onderwijs in het schoolvak aardrijkskunde af. Ik ben hiermee 1e graads bevoegd docent aardrijkskunde.

Met vriendelijke groet,

Jeromo de la Monto (Jeroen van den Berg)
Geofictieprofessor 
Montenera School of Geofiction

© Copyright 2019 ReGeo: geo-educatie & informatie.